نمایشگاه کتاب فرانکفورت به عنوان بزرگترین نمایشگاه بینالمللی کتابِ دنیا، هر ساله در اواسط ماه اکتبر برگزار میشود. این نمایشگاه هم از جهت تعداد ناشران شرکتکننده و هم تعداد بازدیدکنندگان، سرآمد نمایشگاههای مشابه است.
چندین هزار ناشر کتاب، تولید کننده محصولات مالتی مدیا، کمپانیهای فیلمسازی و محصولات فرهنگی در این نمایشگاه گرد هم میآیند و در مورد واگذاری حق کپی رایت محصولات با خالقان آثار به گفتگو و مذاکره مینشینند.
در این رویداد بزرگ فرهنگی که از سال ۱۹۴۹ شکل گرفته است، فرصتی برای نویسندگان و مخاطبان فراهم میشود تا بتوانند در خصوص نشر و فروش "رایت" منابع خود با ناشران و عرضه کنندگان محتوا مذاکره کنند.
در واقع خروجی این نمایشگاه، به تولید آثار جدید منجر خواهد شد و برخلاف تصور همگان، محلی برای عرضه و فروش کتاب نیست. به عبارتی باید گفت که این رویداد فرهنگی به معنای واقعیِ آن، نمایشگاه کتاب است و قرار است در جهت تعامل نویسندگان با ناشران و بحث فروش و ارائه حق معنوی منابع و نیز بحثهای تخصصی حوزه چاپ و نشر، فضای مورد نظر را فراهم کند.
ضمن اینکه در طول برگزاری این نمایشگاه نشستهای مختلفی در خصوص مسائل متعدد چاپ و نشر همانند حق انتقال کپی رایت، حقوق نویسنده و ناشر، طراحی کتاب و جلد آن و گرافیک، برگزار میشود.
هر ساله از کشور ایران نیز در قالب تشکلی از ناشران خصوصی و دولتی و با محوریت موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، غرفهای برپا میشود و تعدادی از آثار پرمخاطب منتشرشده در طول سال، برای معرفی به سایر مراجعین این نمایشگاه عرضه میشوند.